Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallsten: Hotet kommer från högerkanten

Annons

Valet närmar sig med stormsteg och vi har, precis som vi befarade, sett en mer smutsig och konfrontativ valrörelse där nedklottrade och sönderrivna valaffischer bara är exempel på något som river upp sår på själva demokratin. Det går mycket djupare än så.

Partier och personer som deltar i den allmänna debatten vräker ur sig rena felaktigheter och sprider åsikter långt från sakfrågorna, utan vare sig ifrågasättande eller källkritik. Fakta ställs åt sidan till förmån för tyckanden, hat och hot och det förs fram skrämselpropaganda med ord som katastrof, kaos och kollaps. En politik som bara är ute efter att populistiskt ta poäng i något som bara kan liknas vid ett spel, där sanningen egentligen inte spelar någon roll.

Mitt i detta står en förvirrad Stig Henriksson som från sin tredjeplats på listan och fortfarande i bitterheten som präglat honom sedan förra valet, ser ett stort rött skynke i form av Socialdemokraterna och verkar totalt blunda för det överhängande hotet från den mest extrema högerkanten. Så till den grad att Vänsterpartiet i Fagersta i princip förenas med Sverigedemokraterna i den oppositionella rollen mot Socialdemokraterna här i Fagersta.

Valet står inte mellan S och V. Valet står mellan att ställa folk mot folk eller stå upp för alla människors lika värde. Valet på nationell nivå har lika stor betydelse för Fagersta då Sverigedemokraternas lagda nationella budgetförslag enligt beräkningar från riksdagen skulle innebära 111 miljoner kronor mindre i Fagersta kommuns budget.

Det spelar då ingen roll att Fagersta är den kommun i länet och en av de i hela landet som har starkast finansiell ställning med en soliditet på nära 40 procent, inklusive pensionsskuld och kan finansiera investeringar med egna medel. SD:s budgetförslag motsvarar nästan fyra kronors skattehöjning om det ska kunna bedrivas samma verksamhet.

Vi socialdemokrater vet var vi står i den kampen. Hat bygger ingen framtid.

Marino Wallsten (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons