Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallsten kritiserade lokala vänstern för att ligga åt höger

Arbetarrörelsens högtidsdag innebar både tal om lokal välfärd och arbetslösheten i Europa.

NORRA LÄNSDELEN. Förstamajtalen i Fagersta kom främst att handla om jobben. Men också om den lokala välfärden. Marino Wallsten, ordförande för Socialdemokraterna i Fagersta, uttalade sig skarpt om kommunens styrande politiker.

– Vi har i Fagersta ett parti som borde ligga till vänster om oss, som väljer att prioritera ner verksamheter i kommunen bara för att kommunen ska gå med vinst, sade han i sitt förstamajtal.

Om jobben, framför allt på regional nivå, pratade Olle Thorell, ordförande för Socialdemokraterna i Västmanland när han besökte hembygdsgården i Västanfors.

– Elva länder i Europa har lägre arbetslöshet än vi. Det tycker inte vi duger. Vår ambitiösa målsättning är att år 2020 ska vi ha lägst arbetslöshet i Europa, sade Olle Thorell.

I Skinnskatteberg stod det lokala i fokus när Lars Andersson, socialdemokratiskt kommunalråd, förstamajtalade.

– Heltid är en rättighet och deltid en möjlighet. Det ska bli verklighet även i Skinnskatteberg, sade han.

Jobb, välfärd och maktskifte var i fokus när socialdemokraterna i Norberg bjöd in till förstamajfirande.

Segerviss inför nästa riksdagsval gick kommunalrådet Åsa Eriksson, (S), till attack mot den borgerliga regeringen.

– I dag i moderaternas Sverige får små glesbygdskommuner som Norberg drastiskt minskade intäkter som medför att vi måste spara i välfärden. Det skär i hjärtat på mig, sade hon.

Läs mer om arbetarrörelsens högtidsdag i fredagens papperstidning.