Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Warszawa billigast i vår

Det är österut du ska resa för en lågbudgetresa i vår. Priserna
för att semestra har också minskat i en rad städer.

Polen är det mest plånboksvänliga landet för den som ska på resa. Det visar Forex Banks storstadsindex, där man jämför kostnader på vanliga produkter i 38 städer världen över. Warszawa är billigast, med ett prisindex på 41 jämfört med Stockholms 100. Även Vilnius, Budapest, Peking, Riga och Prag har ett index under 50. Åtta nya städer har tillkommit i årets index: Warszawa, Aten, Kuala Lumpur, Marrakech, Edinburgh, Tokyo, Sydney och San Fransisco. 

-Vi kan också konstatera att det blivit billigare att semestra i Peking, Buenos Aires, Istanbul, Moskva och Rio de Janeiro, säger Mattias Varén, Reseekonom på företaget.

Genève dyrast

Sju städer som listas är dyrare än Stockholm, Genève, San Francisco, Oslo, Dubai, London, New York och Paris. Allra dyrast på listan är Genève, där index är 168. Näst dyrast är svenskfavoriten New York, med ett index på 130.