Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wedes drömläge till allsvenskan

Bröderna Anton och Calle Wede kan på lördag fira allsvenskt avancemang med sitt Falkenbergs FF. Det räcker med oavgjort hemma mot Ängelholms FF för att platsen ska säkras.

Falkenberg hade chansen att jubla åt seriesegern redan i den förra omgången i superettan, men Danny Ervik missade då en straff i den 94:e minuten som gjorde att matchen slutade 2–2.

– Jag hoppades bara att han skulle sätta den, säger Calle Wede.

Hur var stämningen i laget efteråt?– Det var rätt tyst i omklädningsrummet...

På lördag har FFF dock alltså en ny chans. Allsvenskt kval är säkrat till hundra procent.

Men om bara FFF spelar oavgjort mot Ängelholm i superettans sista omgång vinner laget serien och kan titulera sig allsvenskt till nästa säsong. Men att spela på resultat är inget som Calle Wede vill kännas vid.

– Vi har inte ett lag som skulle kunna gå för oavgjort. Vi spelar mycket bättre när vi går för seger än att spela på resultat, säger han.

Ni vann med 4–0 senast mot Ängelholm...– Ja, men de kommer nog vara bättre den här gången. Vi ska se till att göra en bra match. Vi kommer att gå för seger.