Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wedes fest ville aldrig ta slut

När slutsignalen mot Ängelholm gick jublade hela Falkenberg. Hemmaarenan stormades av supportrar. Sedan började en segerfest som aldrig ville ta slut.
Här berättar bröderna Wede om nervositeten i sista matchen, festen på Grand Hotel och succétränarens besked till spelarna på första träningen efter seriesegern.

Överraskningslaget Falkenbergs FF tog i sig i lördags upp i allsvenskan via vinsten hemma mot Ängelholms FF. Den lilla klubben var nederlagstippad inför säsongen och knappt någon trodde på lagets förmåga att slåss i toppen.

Förutom bröderna Wede, vill säga.

– Vi (FFF:s trupp) tippade vilket lag som skulle vinna serien inför säsongen på vår hemsida. Det var bara jag och Calle som tippade Falkenberg som seriesegrare. Jag har alltid trott på laget. Jag förstår att många andra har blivit chockade. Men jag tycker att vi har haft jättemycket talang i laget. Vi borde ha varit bättre redan förra året.

Vad är skillnaden i år?– Vi fick in en ny tränare och hade bättre självförtroende i år. Det gjorde mycket stor skillnad, säger Anton Wede.

Calle Wede spelade från start i matchen mot Ängelholm och fick äran att sätta det matchvinnande målet. I den andra halvleken lobbade han vackert bollen över målvakten till 3–1. Till slut blev det 4–2.

– Det var ett ganska viktigt mål, faktiskt. Vi fick ett bra läge i matchen.

Du byttes ut till förmån för Anton. Hur var det att bevittna slutet av matchen från bänken?– Inte roligt alls. Jag var inte lugn. Men det var mycket glädje efteråt. När vi gjorde 4–2 släppte allt, säger Calle Wede.

Champagnen korkades upp efter slutsignalen och festen startade direkt i omklädningsrummet. Sedan väntade en helkväll för laget, supportrar och sponsorer. Grand Hotel var förbokat och där åt laget middag innan festen drog i gång på riktigt.

– Det var roligt, verkligen. Det blev väldigt sent. Kul att alla som ville fick vara med, säger Calle.

– Det blev hela natten för vissa och halva natten för vissa. Vi höll på länge, säger Anton.

I måndags hade FFF träning efter helgens fest. Föga överraskande var farten allt annat än hög.

– Nej, det var inte någon fart alls. Nu tränar vi mest för att hålla i gång kroppen så att man inte går ned sig fullständigt. I december får vi ledigt, säger Anton.

Segerjublet från helgen hann knappt tystna förrän succétränaren Hasse Eklund under måndagens träning meddelade att han lämnar laget för Kalmar FF nästa säsong. Inte heller det speciellt överraskande för spelarna.

– Det var jätteväntat, alla visste om det. Nu blev det bara officiellt, det var ingen större chock direkt, säger Calle.

Visste ni vilken klubb det handlade om också?– Det kunde man räkna ut i och med att Kalmar har sagt att de hade klart med en ny tränare. Men vi har inte lagt så mycket energi på det i slutskedet av serien, säger Calle och får medhåll av sin bror:

– Vi har bara fokuserat på att göra vårt, och det har han (Hasse Eklund) varit noga med också. Det kom absolut inte som en chock. Personligen har jag börjat vänja mig vid sådana här grejer inom fotbollen. Spelare och ledare kan sticka när som helst. Jag har lärt mig att det är så och det är bara att acceptera.

Hur känns det att vara en allsvensk spelare igen?– Det känns riktigt bra. Väldigt, väldigt bra, säger Calle.

– Hur kul som helst. Det har alltid varit självklart att ta sig tillbaka, säger Anton.

Läs mer: Bröderna Wede berättar om framtiden. Blir det allsvenskt spel i Falkenberg eller inte nästa säsong? Läs i onsdagens FP.