Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wedes ord efter dödsbeskedet

Svensk fotboll är i sorg. En Dif-supporter – en småbarnspappa – misshandlades under söndagen till döds i Helsingborg. Bara timmar senare skulle bröderna Wede spela premiär i Malmö. Här berättar de om hur de tog emot dödsbeskedet.

30 mars 2014. Ett datum som går till historien inom fotbollen. Men inte för att det blev en härlig allsvensk premiär, som det var tänkt. Utan för den dödsmisshandel som skedde i Helsingborg inför Djurgården IF:s bortamatch mot Helsingborgs IF. En Dif-supporter blev så illa slagen att han senare avled på sjukhus.

När det hände satt bröderna Calle och Anton Wede på bussen till Malmö för att spela sin premiärmatch med Falkenbergs FF. Det var redan där informationen nådde dem.

– Det gick mest rykten då, inget var säkert. Sedan fick vi beskedet precis före avspark, säger Calle Wede.

Allt annat än en optimal uppladdning, alltså.

– Det är tråkigt så klart. Det ska inte få hända sådana här grejer. Det var ingen rolig grej att få reda på före matchen, fortsätter Calle Wede.

Tillsammans med brodern Anton och resten av laget, ja hela arenan, höll de en tyst minut före avspark. Och Anton Wede var märkbart upprörd när FP nådde honom efter matchen.

– Det är bedrövligt att det får hända. Det ska inte hända när det handlar om fotboll, säger Anton Wede.

Samtidigt menar han att han inte är helt överraskad, trots tyngden av händelsen.

– Vad man har sett tidigare vad de är kapabla till, vissa supportrar, blir jag inte jätteförvånad.

Läs mer: Bröderna Wede berättar om det sportsliga från premiären. Hur bra var Malmö egentligen? Och vad avgjorde matchen? Läs i måndagens FP.