Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiberg hyllar VIF:s tränarstab

I maj blev han utsedd till Årets ledare av Västmanlands bandyförbund. Nu har Olle Wiberg tagit steget från juniortränare i VSK till seniortränare i VIF. Här analyserar han styrkorna i sin nya klubb.

Olle Wiberg är bara något år äldre än de flesta spelarna i Västanfors. Och han är många år yngre än till exempel veteranen Petter Andersson. Det är nytt för Wiberg. Under sin tid i Västerås SK har han bara haft hand om ungdomar. Nu, som seniortränare, är det en ny verklighet han möter i omklädningsrummet och på isen. Men hittills ser han bara positivt på sin egen utveckling som tränare.

– Jag har utvecklat flera sidor hos mig och jag tänker på ett annat sätt. Precis som spelare som går från juniorer till seniorer är det ett steg för mig att gå från juniortränare till seniortränare. Det krävs andra sidor av ledarskapet, säger Olle Wiberg.

När Wiberg tränade VSK var han huvudtränare. Han hade det yttersta ansvaret för laget och tog besluten under matcherna. Nu, i VIF, är han i stället assisterande tränare till Lars Aronsson. Även det en ny erfarenhet. Men eftersom hela tränarstaben vill åt samma håll är det inget i deras upplägg som bromsas på isen.

– Om vi inte är överens är det han (Aronsson) som har det yttersta ansvaret. Men jag känner mig lika delaktig som Lars och ”Hilda” (Jonas Hildén), vi har delat upp det bra. Vi kompletterar varandra och har bra diskussioner. Jag trivs bra i den konstellationen i ledarteamet.

Att tränarstaben alltid drar åt samma håll är viktigt för hela gruppen. Och VIF:s framgångsvåg under försäsongen har förenklat tränarnas arbete avsevärt.

– Vi är tre ledare men ska vara som en. Vi ska vara enade i det vi gör. Alla kommer med förslag och tankar. Vi ser allt med sex ögon, men vi ska prata som att vi är en person. Det är en styrka i ledarskapet i år. Alla drar verkligen åt samma håll.

Under tisdagskvällen spelar VIF sitt genrep på IP mot Falu BS. Hittills under försäsongen har VIF radat upp grymma resultat. Det började med en oavgjord match mot Botnia 69. Sedan har sex raka vinster kommit.

– I början sa vi att vi skulle fokusera på vårt eget spel. Men i takt med att vi har vunnit matcher har vi kommit underfund med att vi är ett riktigt bra bandylag. Vi har hållit i det hela vägen. Vi är så bra som vi har varit i alla matcherna. Och vi har en väldigt hög högstanivå, säger Wiberg och fortsätter självsäkert:

– Vi har spänt bågen. Möjligheterna att gå upp är riktigt goda.

Finns det något som kan stoppa er från att nå allsvenskan nästa år?– Det skulle i så fall vara att vi tappar tron på det vi gör och hamnar i en dålig trend och inte tar oss ur den. Men det finns ingenting i dag som talar för att vi inte ska kunna ta steget upp.