Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wibergs enda hinder: En tom bil

En tom bil. Det är det enda som får Olle Wiberg att tveka inför en fortsättning som tränare i Västanfors.
– Kör man 5 000 mil i tjänsten varje år vill man inte utöver det sätta sig och köra flera dagar i veckan, säger han.

Olle Wiberg närmar sig en lösning med Västanfors. På ett eller annat sätt kommer han med största sannolikhet att vara tränare i laget nästa säsong. Men om det blir som huvudtränare eller assisterande tränare är fortfarande oklart. Och själv vill Wiberg inte garantera något ännu.

– Det är nära, men inget är påskrivet. Jag jobbar på att vi kan bli flera från Västerås som kan åka i bilen. Jag är positiv och tycker att det är roligt i Västanfors, men jag vill inte bli sittande själv. Jag vill få en hint om hur det blir innan jag säger ja eller nej. Det är mer formalia som ska stämma för min del, säger han.

Wiberg reser mycket inom jobbet och har därför tyckt att det var skönt när han slapp sitta framför ratten till Fagersta under säsongen.

– Kör man 5 000 mil i tjänsten varje år vill man inte utöver det sätta sig och köra flera dagar i veckan.

När tar du ett besked?– För föreningens skull kommer beskedet att komma inom en snar framtid, så att de kan jobba vidare också. Jag tvekar inte, jag vill bara se att vi får allt att stämma innan jag skriver på. Jag är ingen vän av att skriva på något och sedan bryta det.

Västanfors sportchef Björn Forsberg ser dock positivt på att knyta till sig Wiberg och få honom att signera ett nytt avtal.

– Det är en av de viktigaste bitarna att han fortsätter. Det har varit prio ett att både han och ”Hilda” (Jonas Hildén, målvaktstränare) skulle fortsätta.

Hildén har redan nu meddelat att han kommer att fortsätta som målvaktstränare nästa säsong. Men Forsberg ser det som otroligt viktigt att Wiberg också väljer att köra vidare i klubben.

– Han är en duktig ung tränare och han har också ett kontaktnät i Västerås. Vi har nytta av honom på många plan i föreningen.

Som nämnt tidigare är det dock fortfarande oklart om Wiberg blir huvudtränare eller assisterande tränare. För just nu förs diskussioner med en annan lösning – med meriter från elitserien.

– För tillfället har vi kontakt med en kille som är tänkt att vara spelande tränare. Det känns positivit i nuläget, sedan kan vad som helst hända. Skulle en sådan grej gå i lås blir Olle ansvarig för matcher och så blir det delat ansvar på träningar, säger Forsberg.