Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wibergs nackskada värre än befarad

Västanfors Mattias Wiberg fick hjärnskakning i träningsmatchen mot Selånger. Men det var framför allt nacken som tog stryk i smällen. Och nu hotas spelarens framtid på isen.

Det var i segermatchen mot Selånger som olyckan var framme. Mattias Wiberg fick bollen på mittplan och satte fart framåt. Men skäret tappades när han skulle gå runt en spelare och det gjorde att han for med huvudet rakt in i en mötande spelares knä. Därefter slog han huvudet i isen.

– Jag kommer inte ihåg själva smällen. Jag tappade bort mig i några sekunder, men annars var jag rätt klar i huvudet. Jag spydde dock lite och blödde ur munnen, säger han.

Wiberg fick åka till sjukhuset där en hjärnskakning konstaterades. Hans tredje (!) i ordningen på isen.

– Det är en del av spelet, tyvärr.

Nu har ungefär två veckor gått och han mår allt bättre i huvudet. Men nackvärken är fortfarande ett problem.

– Hjärnskakningen är en petitess, det är nacken som har tagit skada. Just nu är nacken ett jätteproblem när jag vrider den. Så fort jag lyfter något hugger det till, säger Wiberg.

Efter ett läkarbesök i tisdags fick Wiberg det bekräftat att han har fått en muskelbristning i nackpartiet, men hur länge han måste vila från bandyn är lite oklart.

– Det enda direktivet är att jag ska ta det lugnt i tre veckor. Jag hoppas kunna vara tillbaka efter det, men de (läkarna) lät inte lika övertygade om det, säger Wiberg och fortsätter:

– Jag hoppas att jag har rätt, att det inte är någon fara att fortsätta spela. Läkarna måste så klart vara försiktiga i vad de utlovar. Min förhoppning är att komma tillbaka. Men jag känner inte igen smärtan i nacken sedan tidigare. Samtidigt är det hanterbart, jag tar mig upp på morgonen. Men det är ett irritationsmoment.