Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wien för stora och små

Kaféliv, kultur och nattsudd: Upptäck några av Wiens bästa
sidor. Här fördriver både barn och vuxna lätt ett veckoslut.

Schönbrunn för sagokänsla

När kaféliv och konstmuseer blir för mycket för sjuåringen är det pampiga slottet Schönbrunns barnprogram en riktig hit. Under specialvisningarna för barn får de veta allt om överdådiga middagar och slottsspöken och dessutom klä ut sig till kejsare, prinsar och prinsessor.

www.kaiserkinder.at

Nattsudd på vinhotell

Österrikiska viner tillhör världens bästa - en välförborgad hemlighet då de dricker upp det mesta själva. På det snygga designhotellet Rathaus Wein und Design är varje rum knutet till en unik vinproducent som så klart fyllt barskåpet. Och så håller vinbaren med sitt utsökta utbud öppet dygnet runt - skål!

www.hotel-rathaus-wien.at

Syna jättepandornas matvanor

2012 utsågs Wiens zoo till Europas bästa. Det har ett genuint gott rykte om att ha ordnat bra livsförhållanden för sina djur. Detta har säkert bidragit till att djurparken tillhör de få som har söta, sällsynta jättepandor. Matning inför publik sker varje dag - gissningsvis enbart bambublad, men kolla själv.

www.zoovienna.at

Kokt kött och chokladtårta

Tafelspitz är något av Österrikes nationalrätt: kött kokt precis som kejsar Franz Joseph vill ha det - varenda dag. Sachertårtan är en annan av landets höjdare - rik på choklad och sylt. Anrika Hotel Sacher serverar originalet. Och innan sötsakerna går det utmärkt att äta en rejäl portion Tafelspitz.

www.sacher.comTips: Johan Öberg