Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wistis sköna besked: Tog pallplats

Han åkte ur i Svenska rallyt. Men när den första deltävlingen i Klassiska Rallycupen, Gnarpstrofén, avgjordes, körde Mikael Wisti från Fagersta MK stabilt och tog en andraplats.

Mikael Wisti körde olyckligt ur i Svenska rallyt förra helgen. Därför var revanschlustan stor när han kom till Gnarpstrofén. Och han visade att han kommer att hålla hög klass i år.

– Det var klockrent. Det var bara jag som var lite försiktig i början. Men jag vann två sträckor mot han som vann totalt, säger Wisti som hade helt nya bromsar på bilen.

– Vi har hållit på att skruva hela veckan för att få ihop bilen (efter Svenska rallyt, reds anm). Grabbarna har tjatat att jag måste göra om bromsarna, så de började skruva med det. Jag åkte med bromsar jag inte har åkt med tidigare. Men det blev bra med en gång.

Wisti tänkte inför den sista sträckan att han skulle gasa på lite extra. Men i stället tappade han mycket tid efter att ha kört i kapp en annan bil. Nästan i fyra kilometer låg Wisti bakom honom.

– Det var en smal och krokig väg så han kom inte undan heller. Men jag hade i alla fall inte tagit vinnaren (Ola Axelsson). Han är en erkänd snabb åkare.