Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zinkevitch klar för femte säsongen som Fläktentränare: "Vi har höjt nivån"

Det blir fortsatt kontinuitet på tränarsidan för Västanfors.
Alexander Zinkevitch har skrivit på för en ny säsong som tränare för klubben, hans femte.
– Vi har höjt nivån. Och nästa säsong ska vi ha nytta av det som vi byggt upp, säger "Zinken"

Efter säsongen konstaterade Västanfors tränare Alexander Zinkevitch att han behövde ta en liten paus från bandyn och fundera innan han förband sig att göra ytterligare en säsong i klubben.

Nu har 54-åringen funderat klart – och på fredagen presenterades det på klubbens hemsida att Zinkevitch kommer att leda laget även 2018/19.

– Vi har helt klart tagit steg varje säsong. Så det här är förstås en lösning som vi är väldigt nöjda med, säger styrelseledamoten Lars Backström till Västanfors hemsida.

Precis som flera tidigare säsonger under Zinkevitchs styre inledde Västanfors säsongen lite svajigt – för att sedan spela riktigt bra under avslutningen och säkra nytt allsvenskt kontrakt med god marginal.

– Vi gjorde vad vi skulle, och vi avslutade säsongen starkt som jag hade planerat. Men det var också lite för ojämnt under vintern. Det ska vi försöka bättra på, säger Zinkevitch själv.

Efter säsongen var Västanforstränaren inne på att målet nästa säsong är inställt på kval, om klubben får in ett par spetsvärvningar. Klubben hade den gångna säsongen hela allsvenskans bästa poänggörare i Klas Nordström, samtidigt som unga talanger som Gabriel Augustsson och Filip Backström fick ta stort ansvar – och gjorde det bra.

– Vi har höjt nivån. Och nästa säsong ska vi ha nytta av det som vi byggt upp. Det förstår alla, och alla som kommer in här är väldigt målmedvetna, säger Zinkevitch.