Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan-målet avgjort – Karlsson döms för grovt förtal

Zlatan anklagades för att ha dopat sig – stämde tidigare förbundskaptenen för förtal.
Nu har domen kommit i det uppmärksammade förtalsmålet.

Annons

Zlatan Ibrahimovic stämde Ulf Karlsson för förtal. Friidrottsledaren har sagt att han tror att landslagsstjärnan var dopad under sin tid i Juventus.

Det var under en paneldebatt som handlade om doping som Ulf Karlsson uttalade sig om Zlatans tid i Juventus.

– Man kan också säga så här, att Zlatan gick upp tio kilo i muskler under perioden i Juventus. Det var ju rätt så snabbt, på ett år gjorde han det, på ett år. Det är rätt bra jobbat med skivstången, sade Ulf Karlsson, under paneldebatten på Värmlands Idrottshistoriska Sällskaps Idrottscafé i Karlstad.

Under rättegången i Värmlands tingsrätt var tvistefrågan om anklagelserna handlade om förtal eller ett tryckfrihetsbrott.

Döms för uttalandet

Nu har tingsrätten kommit fram till att Karlsson ska dömas för grovt förtal för uttalandet under paneldebatten – och frias från anklagelsen om förtal för ett uttalande han gjort till en journalist på NWT.

Ulf Karlsson ska betala 60 dagsböter á 400 kronor. Enligt domstolen har Karlsson pekat ut Zlatan "som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller på annat sätt lämnat ut uppgifter som är ägnade att utsätta honom för andras missaktning".

”Ta hus i helvete”

Ulf Karlsson har hävdat att han inte gjort sig skyldig till något brott. Enligt domen har Karlsson dock själv uppgett att han redan när han gjorde uttalandet förstått att det skulle ”ta hus i helvete”.

Det finns ännu inga uppgifter på om domen kommer att överklagas eller inte.

Ulf Karlsson  med sin advokat Johan Eriksson under tingsrättsförhandlingarna i Värmland.

Annons